Αξιοθέατα στην περιοχή

Σε μικρή απόσταση από το Hotel Syrtaki μπορείτε να επισκεφτείτε κάποια πολύ ιδιαίτερα σημεία ενδιαφέροντος. Τα σημαντικότερα από αυτά :

Αμφίπολη.

Στην αρχαία πόλη της Αμφίπολης, έχουν βρεθεί ερείπια ανθρώπινης εγκατάστασης από το 3000 π.Χ. Σημαντική ανάπτυξη είχε από τον 5ο αιώνα π.Χ. όταν έγινε αποικία των Αθηναίων, αλλά κυρίως στα χρόνια του Φιλίππου και του γιού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η Αμφίπολη απέχει μόλις 7 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο. Αξίζει να επισκεφτείτε το αρχαιολογικό μουσείο της, το μαρμάρινο άγαλμα του λιονταριού της Αμφίπολης, ύψους 8 μέτρων και φυσικά τον λόφο Καστά, ταφικό μνημείο ενός, αγνώστου ακόμα, σημαντικού προσώπου της αρχαιότητας.

Σπήλαιο Αλιστράτης και φαράγγι του Αγγίτη

Κατά γενική ομολογία ένα από τα ομορφότερα σπήλαια της Ευρώπης, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης. Παράλληλα μπορείτε να εξερευνήσετε το παρακείμενο φαράγγι του ποταμού Αγγίτη. Το σπήλαιο απέχει 50 χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο

Άγιο Όρος

Εκατό χιλιόμετρα από το ξενοδοχείο βρίσκετε ένα μοναδικό σημείο Παγκόσμιας Πολιτισμικής Κληρονομιάς. Το Άγιο Όρος με τα χιλίοχρονα μοναστήρια του, σας μεταφέρει σε ένα πνευματικό κόσμο. Η πρόσβαση στο Άγιο Όρος επιτρέπετε μόνο σε άντρες – για τις γυναίκες υπάρχει η δυνατότητα να δουν τα μοναστήρια από τη θάλασσα, με μια από τις πολλές κρουαζιέρες που διοργανώνονται.

/